onsdag 2 mars 2011

När man inte får sova.

Nu tänker jag skriva ett långt inlägg med endast massa klagande. Skittrist att läsa, jag vet. Men det skiter jag i, för det är min blogg.

När man inte får sova, så blir man lite knäpp tillsist. När man varje gång när man somnar, blir väckt inom 5 minuter så blir man nästan galen. Lia har strulat med sömnen länge, men i 1½ vecka nu har hon hållt på nästan konstant under nätterna. Jag går och lägger mig runt 22 på kvällen, läser lite och runt halv elva-elva när jag är som tröttast och håller på att somna, då sätter hon igång. Går in i hennes rum ett antal gånger. Ibland bara skriker hon i sömnen, spelar ingen roll vad man gör för hon är inte vaken. Men JAG kan inte sova då. Ibland tar jag in henne till oss, ibland funkar det, ibland går det inte alls, hon ligger bara och snurrar mellan oss.

Inatt gick jag först in till henne vid 23 när hon började skrika, var där 2-3 ggr och tillsist blev hon tyst. 00.15 hade jag väl precis slumrat till då gallskrek hon igen. Kommer in i hennes rum och då har hon BAJSAT?! Hallå?! Byter bajset och sen skriker hon väl i ca 1-1½ timme. Hinner precis somna om igen, då vaknar jag av nästa gallskrik. In på hennes rum igen, då har hon BAJSAT IGEN. Vad är detta?! Byter bajs igen. Tar in henne till oss. Hon blir lugn först, sen gallskriker hon igen. Tillsist går jag upp och gör välling med lite alvedon i, hon kanske har ont i tänderna? Rikard ger henne välling, hon somnar tillsist. Då är väl klockan runt 03. Strax därefter kommer Milo in, jag har såklart precis hunnit slumra till igen. Han vill inte ligga i sängen vi ställt i vårt rum, han vill ligga på min arm och då får vi inte plats för Lia ligger i mitten. Han är törstig, han får vatten och ligger nån minut på min arm. Sen vill han sova i sin säng. Rikard lyfter över honom och han låg och snurrade ett bra tag. Klockan är väl runt 3.30 när jag slutligen kan sova.
6.45 vaknar jag av att Lia pillar på mig, glad som en lärka och redo för en ny dag. Det är INTE jag.

Jag förstår inte hur man ska orka?! Så här är det var o varannan natt. Inte riktigt så här illa kanske, den senaste veckan har hon iaf somnat vid 01 och sovit till 5.30 utan skrik. Jag är sur och trött hela dagarna, har huvudvärk och det enda man kan tänka på är att få sova. Man blir lite lätt irriterad när man läser på Facebook om folk som är "trötta" som har sovit från midnatt till tio på morgonen. Eller som har sovit 8 timmar på en natt. Ja jag VET, man kan va trött då med. Eller rättare sagt, man tror att man är trött då, men riktig trötthet har man inte kännt på uppenbarligen.
Jag är så trött så när jag såg en blöja ligganes på golvet innan funderade jag på om det var Milos eller Lias. Milo har inte haft blöja sen september 2009.
Då är man trött.

4 kommentarer:

Malins blogg sa...

Men fyyy vad jobbigt det låter...Sämnen är så viktig!!!jo..nog klagar man nog lite väl snabbt när man blivit väckt bara fyra gånger per natt..hmmm... ska nog sluta med det jag.. skönt att hon blivit av med kopporna iallafall. och skönt att man slipper upp och gå till jobbet när det är så här iallafall. men det är i och för sig lika jobbigt att vara hemma med barnen som att jobba, man kan ju inte gå och sova på dagen när man vill då heller. hmm..ja, de är tur de blir äldre, de små barnen. Föresten! vill du fortfarande läsa min blogg? du kanske har skrivit din mailadress någonstans som jag missat? Det är ju lite tokigt att man måste ha googlekonto för att kunna läsa den när den är låst. men jag vill hålla lite koll på vilka som gör det, därför detta krångel..
Hoppas du får sova i natt nu!
/Malin

Jessica - Mamma till Milo o Lia sa...

Ja det är sjukt jobbigt! Hon sov såå himla bra fram till 8 månader, ofta hela nätter och sen satte helvetet igång. Jag bara väntar på att det ska gå över och hoppas innerligt att det gör det innan jag börjar jobba i höst... Fast sova kan jag ju ändå inte göra på dagarna även om jag är hemma....

Vill gärna läsa - min mail är; jessica.rikard@hotmail.com har nog bara glömt skriva det!

Malins blogg sa...

ÅÅ då vet man vad man har att vänta då kanske...vår Lia sover också hela nätterna nu..förutom att hon äter typ fyra ggr. men sover ändå. Det var lika med Milo, men nu kan han vakna fler ggr per natt och bara gallskrika. men då vi sover i två dubbelsängar i var sitt rum, slipper vi kliva upp iallafall.
Nu har jag skickat en inbjudan till bloggen:-)

Joss sa...

Har läst din blogg ett tag. Hittade din länk på familjeliv.. Först måste jag säga att era barn är så otroligt charmiga och söta!

Jag känner igen mig ang sömnen. Jag har en 3åring och en 8 månaders. Lilltjejen sover USELT och jag fattar inte hur vi orkar vissa dagar... Jag har verkligen inga råd eller något men nu vet du att det finns minst en till som går runt som en zombie hela dagarna.... Gäääsp.

Powered By Blogger