måndag 6 december 2010

Sköna Måndag.

Helgen försvann i ett rasande tempo, som vanligt. Nu är det måndag igen och julen närmar sig med stormsteg. Har väl köpt dom flesta julklappar, dock är dom inte inslagna ännu. Nåja, det är ju gott om tid;). Milo ska gå på dagis i 2 veckor till, sen är det jullov till den 10 januari! Ska bli så skönt! Tycker fortfarande det är riktigt drygt att gå och lämna...

Lia bara växer och växer. Eller, växer vet jag inte om hon gör så mkt, jag tycker hon haft samma klädstorlek i en evighet, men hon lär sig nya grejor varje dag. Nu kan hon stå upp en längre stund utan att hålla sig, hon går med gåvagnen, hon har sagt MAMMA några gånger, om det är med mening eller inte vet jag inte, men det låter som det iallafall. Hon är snabb som en vessla! Idag hittade jag henne tuggandes på en bulle, som hon hittat i soporna... Gissar på att Milo inte stängt dörren under vasken. Fräsht! Fast det kunde ju vatt värre, hon har ju varit på väg mot toaborsten ett antal gånger och kommer nog inte ge upp förrän hon får fatt i den;). På fredag är hon 10 månader. Himmel!


Lia älskar dockor. Hon kan pilla på dom i en evighet. Redan liksom?! Milo har haft denna dockan sen han var runt ett, min gamla docka. Han har aldrig brytt sig om den. Lia kryper in på hans rum, letar upp dockan i backen och pillar. Och pussar och kelar. Hur kan det bli så? Folk säger, ja även jag trodde det var så innan jag fick barn, att alla barn föds lika. Att vi skapar flickor och pojkar, att det inte är nån skillnad mellan könen.
Skitsnack, får jag nog säga nu. Milo, han har alltid älskat traktorer och lastbilar. Det första han sa, förutom mamma och pappa, var krakror. Vi har inte påverkat detta, jag minns att när han var en 10-11 månader och vi var ute och gick och det kom en traktor körandes så pekade han och viftade högljutt.
Å Lia, vid 8 månaders ålder började hon pilla på dockan.
Jag tyckte hon var för liten för en docka i julklapp, men hon ska nog få en trots allt. En sån där söt, mjuk dock. En sån här: http://www.lekvira.se/artikel/joyk%20docka%20bella/ 
Så får det bli.

7 kommentarer:

Arvid och Elins mamma sa...

Jag ska ge båda barnen en varsin rubens baby docka.

Anonym sa...

vilken storlek är det osm hon har så länge?

Jessica - Mamma till Milo o Lia sa...

Jag: Hade jag gett Milo en docka hade han blivit vansinnig;) haha!

Anonym: 74 har hon haft nu sen i höstas. En del i det är fortfarande stort, en del sitter bra. Fast köper jag nu så köper jag 80 å lägger i växa lådan.

Arvid och Elins mamma sa...

Arvid har tillräckligt med grävmaskiner och traktorer.

Han har mer och mer börjat gilla mjukisar och gosa med dem. Han har fått det ifrån en flicka hos dagmamman... :-)
Så jag hoppas en rubens baby inte blir en flopp...

Jessica - Mamma till Milo o Lia sa...

Ja det har sannerligen Milo med! Men han önskar sig mest sånt. Jag säger; Men det har du ju! å han svarar alltid; inte DEN skopan, inte DEN traktorn. Jag ser inte skillnad på dom, men han gör uppenbarligen! Han vill ABSOLUT INTE ha en docka säger han och INGET rosa. Det där måste komma från dagis, för här hemma har han alltid haft en docka och sånt, men nu helt plötsligt är det "bara för flickor". Nåja, han har aldrig lekt med det innan heller, men dom där åsikterna har ploppat upp dom senaste månaderna.

Arvid och Elins mamma sa...

Skönt att jag bara har en tvååring med inte fullt så bestämda åsikter..

Han fick halsband och armband i sin julkalender i söndags och har det på sig hela tiden :-D Såå sött!

Jessica - Mamma till Milo o Lia sa...

ja, var glad så länge det varar! Detta har kommit nu, dom senaste månaderna...

Powered By Blogger