tisdag 31 maj 2011

Varmt!


Äntligen är det varmt igen! Man får en ordentlig försmak av sommaren sådana här dagar. På kortet ser ni Lia helt överlycklig över att ha hittat vatten, det tog inte lång tid innan hon satt i den och plaskade:). Underbart! Dom stora grabbarna hade vattenkrig men dom fastnade inte på bild.

Bara imorgon med, sen är det långhelg och det ser ut att bli riktigt fint väder! Imorgonkväll ska vi ha tjejfest inne hos Lotta, ska bli fantastiskt kul som alltid. På fredag blir det zoo i Köpenhamn, det ser vi fram emot. Väderprognosen visar sol, sol, sol. LJUVLIGT!

måndag 30 maj 2011

Soliga dag!

Vilken värme som kom idag! Hej o hå så kom sommaren liksom. Hoppas det håller i sig ett tag nu, det är underbart!

Tack alla fina Mammor för en mysig fika i eftermiddags! Mys!

Imorgon får vi se vad som händer o sker, det pratas om 30 grader varmt och mammadejt i nån stuga i Åhus. Låter... Ja, helt underbart!
Har även bestämt att det blir Milos sista dag på dagis, sen tar vi SOMMARLOV! Han vill inte vara där mer, frågar varje dag om det inte är sommarlov snart och ja, vad tusan ska jag tvinga dit honom för. Jag är ju hemma och jag tycker bara det är skönt att slippa gå och lämna och hämta var o varannan dag. Så, välkommen ljuva sommar!


söndag 29 maj 2011

Godmorgon!

Söndag idag, Mors Dag. Hoppas ni blev uppvaktade alla Mammor!

Igår sa jag till Milo;
"jag ska köpa paket till min Mamma, för imorgon ska man ge alla Mammor paket. Har du köpt nåt till din Mamma?"
"Hmm. Nej... Pappa! Vi måste söpa paket till mamma sen när vi har simmat. Pappa, nåt rosa. Rosa ska det va! Min mamma älskar rosa. Kanske en rosa blomma? Det söper vi!"

Där började nästan Mamma gråta för det var så gulligt sagt. Tänk att den lilla grabben tänker så, att det ska vara nåt jag tycker om och det ska vara nåt rosa. Han är bara för underbar. Älskade unge. Älskar dig och din lillasyster över allt annat på hela jorden...


torsdag 26 maj 2011

Inköpsbilder!

Här kommer fynden!

Klänningar till Lia! Dom 2 översta är SÅ himla fina! Storlek 92-98 men SMÅ så dom passar nu!
 Dom andra 2 har vi redan i en mindre storlek, måste ju bunkra upp i storlek 80.

Tshirts och en lång tröja till Mil 110 & 116.
Den långaärmade tröjan är typiskt sånt man kan hitta på en salg, den gjordes av Molo för Röda Korset som sen sålde den. Gick bara att köpa i danmark på Röda Korsets hemsida och jag ville ha den redan då, för 2 år sen. Nu är den vår! Å Milo älskade den såklart, vilken grabb vill inte ha helikoptrar!

Mer T-shirts till Milo i 110 och 116.

Sommarsuits och en vanlig suit i 80 & 86.

Dessa älskade Lurvar! Den oranga till Milo är oxå sånt man kan hitta på salg, har aldrig sett den säljas innan, kanske kommer i höst, vem vet? Storlek 116 på Milos och Lias är i 92.

Overaller! Milos gröna kostar 1900 när den säljs i Sveirge. 300 DDK på salgen!! Tyvärr kommer den vara för liten till vintern, men det var en chansning.
Lias overall är i 92 och ser gigantisk ut.
Lia fick oxå en skaloverall till hösten i 86/92.

Lias första ryggsäck till dagis i höst! Mössa, vantar.

Lite leggings till Lia... ;)

Ja, vi tar väl några till när vi ändå är på G! Alla i 92.

Tröjor till Lia i 86 och 92

Sommartoppar, linne+knickers och en tröja med katter som Lia älskar!

Storlek 92 så gigantiska nu, men nån gång passar dom väl...

Lia i linnet och knickersen, såå underbart!

I Löve!

Å Milo han älskar sina Robotar han!


Jag är såå himla nöjd med min shopping och dagen igår! Lia hade ingenting i nästa storlek (86) så det var välbehövligt. Dessutom har jag sålt ihop alla pengar som användes så det känns bra, riktigt bra!

Nu ska jag minsann snart så på Greys som jag missade igår. Duktigt trött idag, riktigt "salgbakis" som vi brukar säga, för man blir nästan som när man är bakis.

Over and Out!


Trött men lycklig!

Tack flickor för dagen igår, så himlans roligt! Jag är väldigt nöjd med dagen och shoppingen:).

På väg över bron. Lite lätt felräknat på tiden av mig, vi var framme redan 10.35 och salgen öppnar kl.14... Vi brukar vara där 2 timmar innan. Fast, efter bara 5-10 minuter kom nästa... Men vi var iaf först i kön!

Inne på salgen, rensningshögen.... Allt man inte vill ha slängs i en låda i mitten som personalen sen rensar upp.

Inne på salgen, bordet framför är flick 86. Röd ballong med 86 på;)

Min högar!

Nina har stoor bil men ja, det blev fullt ändå;)

Bilder på kläderna kommer sen!

tisdag 24 maj 2011

Nu så!

Nu är det nära! Molo heaven närmar sig!
Jag har försökt förklara för några vänner idag hur det verkligen är där, men det är svårt att beskriva. Först så står vi i kö i minst 2 timmar, man vill ju helst va först in. När dom sen slår upp portarna, får  man varsin sopsäck i handen och sen är det bara att rusa. Jag har alltid en plan i huvudet för vad jag vill ha först, vad som är viktigast. Imorgon blir det en sväng till filtarna först, jag MÅSTE ha tag i en dockhusfilt, Lia sliter ut sin! Sen blir det lurvar och sen Flick 86. Det ligger soterat efter storlek/kön. Man bara slänger ner i sopsäcken allt man ens kan tänka sig, och lite därtill. Efter nån timme eller så, är det sorteringsdax. Då sätter vi oss i ett hörn och sorterar ut vad man vill behålla och vad man har plockat på sig för mkt av. Sen håller vi på så, runda efter runda, tills vi är nöjda.
Låter kanske inte så kul, men det är det! En stor del av det är ju oxå att få träffa alla goa vänner från dansktråden på familjeliv, som åker lååångväga för att komma! Så ja, det ÄR roligt och efteråt är man totalt dödstrött... Men det är det värt!

Nu ska jag se på Desperate. Imorgon är det dax!!

Underbar Molo klänning på Lia å hennes älskade filt som jag verkligen behöver ha en till av!

Å Milo i en av hans favvo t-shirs från Molo med, såklart!

måndag 23 maj 2011

Roliga Milo...



Asså denna grabben... Dom senaste veckorna, månaden, har han förändrats. Han traggar, konstant. Han busar, han säger emot och har har alltid en knasig idé på vad vi ska hitta på. Ja jag vet att dom flesta 4 åringar är så, men Milo har varit så blyg och försiktig innan.
Tidigare har han vägrat att somna själv, vi har läst saga och sen har vi legat hos honom tills han somnat. Har frågat några gånger om han vill sova själv, men absoluuut inte. Helt okej med oss. Ikväll när vi kom hem från lekplatsen sa han; Så, ikväll ska jag sova själv för jag är en stor kille. Å jag ska INTE höra nån saga! Det går fortare då.
Jahopp! Så var det med det. Han la sig, vi väntade. 10 minuter senare snarkade han som en gris. Jaha. Vad hände liksom?! Dessutom har han bestämt att han ska sova hos Mormor & Morfar på fredag, det har man ju oxå vägrat innan. Men joho då, det skulle han. Fast han sa när vi kom hem från lekplatsen ikväll att han INTE skulle sova där själv. Joho, sa jag, för jag ska inte sova där. "Neeje Mamma, inte du, men jag ska inte sova själv för Lia ska med sova där." Ja, så nu vet ni det, Mormor&Morfar, det kommer 2 barn på fredag;).
INTE mig emot!

Igår kväll åskade och blixtrade det. Lia var lika rädd som det var spännande. Det lilla krokiga pekfingret är med alltid nuförtiden; Titta! Dääääääh! Säger hon väl kanske 300 gånger om dagen eller nåt;).

Snart sovdax. En dag närmre salg!

Godmorgon Måndag!



Måndag och bara 2 dagar kvar till salg i Köpenhamn! I löve!

Milo är på dagis och jag och Lia har tvättat, tömt och fyllt diskmaskinen, damsugat och plockat undan. Snart en maskin till att hänga ut, nu får regnet hålla sig borta.... På den lilla stunden jag hängde upp tvätt hann Lia hitta en hel pöl med vatten i ett lastbilsflak och hann bli dyngsur. Den ungen dras till vatten!

Nu leker hon med katten; Miiaaaau säger hon och kammar den. Sötfia!

Dax att klä på Lia och gå och hämta Milo. I eftermiddag ser vi fram emot ett besök av min gamla goa kollega och hennes bebis.
Trevlig måndag!

söndag 22 maj 2011

Söndag...

Blev visst ett litet blogguppehåll här på några dagar, tycker vi haft fullt upp eller så har orken inte funnits.

Igår hade vi iaf en toppendag och framförallt kväll med lite familjer från byn och grillning här hemma. Vädret var ju verkligen på vår sida, så himla varmt och skönt hela dagen, det blåste ju knappt bara! Vi satt ute i trädgården till halv tio på kvällen sen flyttade vi in i uterummet. Det var verkligen en underbar kväll! Tror aldrig vi varit så mkt folk i vår trädgård på en och samma gång, jag tror vi var 14 vuxna och 12 barn allt som allt! (Ja om jag nu räknade rätt, jag är lite kass på det;)). TUR att det inte regnade kan vi väl säga för det hade varit lite smått jobbigt att trycka ihop oss alla inne;). Tack alla som var här och som gjorde kvällen så lyckad, det får vi göra om väldigt snart tycker jag! Ni är så goa allihopa!

Idag har det blivit städning (oväntat liksom;)) och tvättning. Soligt idag men bra mkt kallare... Milo åkte precis iväg med morfar i Mustangen, stolt som ungefär 10 tuppar. Dom lyxlirarna skulle åka till Åhus och köpa glass!

Lia sover och vi är lite småtrötta... Måndag imorgon och en dag närmre salgen! På onsdag bär det av, äntligen äntligen!

torsdag 19 maj 2011

Rekord?

Ja det var ju det här med smutsiga barn är glada barn...








Jag tror att Lia har varit den lyckligaste ungen i världen idag!

Molo Lagersalg!

Äntligen kom mailet jag väntat på!

LAGERSALG




molo kids holder stort lagersalg

baby & børnetøj 0-12 år
- kollektionsprøver

- fotoprøver

- lagerrester

onsdag den 25. maj, kl. 14.00-21.00


torsdag den 26. maj, kl. 14.00-20.00


fredag den 27. maj, kl. 14.00-18.00


lørdag den 28. maj, kl. 10.00-17.00


søndag den 29. maj, kl. 10.00-16.00

Adresse:
KULTURHUSET DOCKEN, FÆRGEHAVNSVEJ 35,

2100 KØBENHAVN Ø

(For enden af vejen lige før Baltikavej)



Vi bor 15-20 minutters gang fra Nordhavn station.

Linie 26 (færgehavn nord) kører til døren på hverdage.



Det finns en ledig plats i vår bil, vem känner sig manad? ;)

onsdag 18 maj 2011

Greys!

ÄÄÄÄNtligen så gifte dom sig på riktigt. ÄNTLIGEN liksom! Jag har väntat hela mitt liv på det. Nästan iaf;).

Jaha, idag var det ju en ganska annorlunda dag. Jag var i skolan. SKOLAN, hur låter inte det? Skrev test inför läkarsekreterar-utbildningen som jag hoppas jag kommer in på till hösten. Tror ju inte det dock, där var 86 behöriga och 26 platser, känns ju sådär. Men man måste ju försöka iaf.

Barnen har varit med mormor hela dagen och haft en toppendag på barbacka och i tivoliparken.

Imorgon ska Milo till dagis och jag hade väl tänkt försöka städa lite. Om kidsen tillåter. Annars inga andra planer. Så om nån vill dricka kaffe på förmiddagen, eftermiddagen nån gång däremellan eller gå till lekplatsen på eftermiddagen så säg bara till. Då kan jag ju inte städa och det vore ju för synd!

För övirgt så förväntar jag mig ett väldigt bra mail imorgon, eller allra senast fredag. Lagersalgsdax igen!

Natti!

tisdag 17 maj 2011

Stackars knoen...



Vår lilla Moa har nog slitit av sitt korsband igen, hon skrek till i lördagskväll när hon sprang ut och sen stödde hon inte på ena bakbenet. Det är samma ben som för 2 år sen så det lär ju vara korsbandet i knäet igen. Stackars lilla tanten.... Hon får smärtstillande men det hade ju helt klart varit bättre om hon hade legat ner på dagarna istället för att springa runt våra fötter hela tiden när hon knappt kan gå! Galna tant!

Idag har det varit en sån där tråk-dag. Vi hoppas det blir bättre imorgon...

måndag 16 maj 2011

Tack!

Idag har Lia lärt sig klättra upp på bordet på altanen. Vi tackar så hemskt mycket för denna nya kunskap!


Eller inte...

fredag 13 maj 2011

Fredagkväll.

Pju vad trött jag är! Har varit fredagsfika här idag, tror vi tillsist var 14 barn och 7 mammor här. Himmel sånt liv det var, men åh, så härligt ändå när huset fylls med prat och skratt och man trampar över barn vart man än går:). Tack för idag!

Ikväll har vi fått mat hos mina föräldrar, mumms! Precis hemkomna, gick en extra runda så Lia somnade i vagnen medans Rikard håller på o lägga Milo.

Nåt har hänt med bloggen, syns inga inlägg alls sen i tisdags... Hmm.

Imorgon ska Milo simma och försöka ta ett märke till, jag & Lia ska handla och sen ligger resten av helgen fri. Underbart!

torsdag 12 maj 2011

Godmorgon!

Godmorgon!
Jag sitter med morgonkaffet, barnen har fått frukost och leker i lekstugan nu. Milo ville vara ledig från sitt "jobb" idag och såklart får han det. Vi har inte så lång tid kvar när vi kan göra som vi vill... Igår fick jag ett mail där det stod att jag är kallad till test nu på onsdag. Nervöst! Jag vill väldigt gärna komma in nu känner jag.

Lia kom precis när dom sa hejdå på nyheterna och började vinka; Hejdaaa, Hejdaaa. Sötfisan. Det märks att hon har ord på G som väntar på att komma ut, tror inte det tar så där jättelång tid innan orden börjar komma. Hon börjar bli så stor... Dagisplats har hon fått med till hösten. Snyyyft!

Nu ska kaffet drickas upp, barnen kläs på och sen ska jag röja lite här hemma. Det behövs verkligen!
Ha en bra dag!

tisdag 10 maj 2011

Smutsiga barn är glada barn!



Så här smutsig var Milo efter en hel eftermiddag på lekplatsen! Tack alla Goa mammor i vår lilla by för en härlig eftermiddag i solen! Ljuvligt! Att barnen sen blir dödströtta är en väldigt bra bonus!

måndag 9 maj 2011

Vad har hänt med Milo?

Ja vad har hänt med vår Milo? Idag har han sagt så många knäppa saker så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Vad pysslar dom med på dagis egentligen?
Ikväll satt han och åt vindruvor och jag frågade om det var gott. "Jaaa, det är FAN-gott Mamma!". Öhhh jahaaa. VAD SA DU?! sa jag. "Det är jättegott mamma!". Ja jag tänkte väl det.
Innan idag gick han runt här och sa nåt, hörde inte riktigt men efter noggrannare lyssnande så hörde jag. "Sexig Sexig Sexig!". Hmm. Jaha??! Tror ju inte han vet vad det är, men ändå. Viska har han med börjat med. Han kommer o viskar i örat; "Vi lyssnar inte på Pappa! Han är en fisrumpa!"

Som sagt. Vad har hänt med Milo? Men jag erkänner. Det är VÄLDIGT svårt att hålla sig för skratt. Riktigt Fan-svårt faktiskt!


söndag 8 maj 2011

Stenshuvud!

Idag styrde vi bilen mot Stenshuvud, har väl inte varit där sen jag var liten. Himmel, så fint där är! Tog en hel del kort, närmare bestämt ca 220 stycken;). Springer lätt iväg ja... Försökte verkligen få till ett bra syskonkort som vi kan förstora på canvas, där blev några bra...

Förstoring?

Förstoring?

Förstoring?



Lia med sina stenar...

På toppen!

Milo hittade ett väldigt roligt klätterträd...



Mot toppen!

Älskade unge....

Dom flesta försök till kort ser ut ungefär såhär;) haha! Goa ungar!

Nån av dom 4 första funderar vi på att förstora, vilken tycker ni?... Men vi får väl kolla igenom alla en gång till, där finns en del som sagt.

Efter stenshuvud så åkte vi till Farmor i Yngsjö och fick mat och god fika. Vi var väl hemma runt sju ikväll och då stoppades bägge kidsen rakt i badet, himmel vad smutsiga dom var! Nu sover dom gott och snart vi med skulle jag tro;)
Powered By Blogger