söndag 14 augusti 2011

Lia 1½ år...

I fredags blev Lia 1½ år. Hur kunde denna lilla räkan;


Bli så här stor tjej?


En stor tjej med massa egen vilja, massa bus och maaaassa humör. En underbar, rolig liten tös som vet vad hon vill och som älskar att busa med storebror.
På onsdag är det dax för dagisinskolning, det svider en hel del i mammahjärtat. Det ska bli spännande o se hur detta ska gå. Antingen kommer det gå hur bra som helst och hon kommer strunta i oss totalt, eller så kommer hon vara hysterisk största delen av tiden. Ni som känner Lia vet att när hon väl börjat skrika, så finns det liksom inget slut...

Hon har utvecklats så himla mycket i sommar. Förstår i stort sett allt man säger till henne och har även börjat prata en del själv:
Mamma
Pappa
Miiio (Milo)
Moa (hunden) oftast säger hon Hej Moa!
Tack Tack
Glaa (glass)
Dicka (dricka)
Nej
Tyst! (alltid när Moa skäller och håller upp pekfingret i luften;))
Hej då
Hej

Å en himlans massa annat som är totalt oförståeligt, hon pratar mest hela tiden i långa långa raddor, sen tittar hon på en precis som; Håller du inte med, svara då!

Humöret ja... Det är som det alltid varit, hetsigt. Redan på BB sa läkaren till oss att hon var "lite väl hetsig i humöret" och kollade blodsockret, men det var finfint... Det är sån hon är, helt enkelt. Nu i sommar har hon varit enooormt påfrestande emellanåt, när hon får sina utbrott. Hon skriker, skriker, skriker tills hon nästan tappar luften. Det går inte att prata med henne då, inte att ta i henne eller nåt, det bästa är att låta henne va. Det verkar som att hon har lugnat ner sig lite nu, faktiskt, var flera dagar sen sist och nätterna har varit lugna sen vi kom hem från semestern. Hon sover oftast hela nätterna, vaknar en gång och då tar vi in henne till oss sen somnar hon om. Välling vill hon inte ha på nätterna mer, skönt det!

På onsdag är det alltså dax för dagis. Inskolning i 2 veckor, sen börjar allvaret. Jag har fått jobb dessutom! Antagligen kommer jag jobba 3 dagar ena veckan och 4 andra, så det känns bra. Lite lagom, sådär;) 

Stora tjejen har fått så långt hår så nu kan hon ha bara en tofs där bak.
Ljuvliga, älskade unge!





2 kommentarer:

Lina sa...

Stora tjejen :-) Hoppas inskolningen går bra! Å kul med jobbet, grattis :-) Ska du jobba halvtid då? Vilken lyx!!

Jessica - Mamma till Milo o Lia sa...

TACK! Nej jag ser ju nu att jag skrivit helt fel, riktigt sååå bra är det inte! Jag kommer jobba ca 70 %, lite drygt, så 3 dagar ena veckan och 4 andra. Fast det andra lät ju bättre;)
Hur går det med ditt jobbsök? Ingen ny blogg jag missat va? ;)

Powered By Blogger