tisdag 29 juni 2010

Ljuvliga sommardagar...






Åhh sån underbar sommar det har blivit! Hoppas Hoppas Hoppas det håller i sig! Iaf när vi är på Öland. Det är bara 1½ vecka kvar nu nästan, nästa lördag åker vi! Så skönt! Vi ska iväg i helgen med, till Helsingborg. Ska ju bli toppenväder:).

Både i går och idag har vi lekt med Annika, Alfred och Algot. Idag har Milo och Alfred sprungit runt här hemma nakna heeela eftermiddagen och det såg så skönt ut! Såg dock ganska roligt ut när dom hoppas studsmatta;).

Båda poolerna är uppe och idag var det riktigt varmt i den stora med, jag har badat 2 ggr och Milo 3 ggr i den stora och konstant i den lilla. Så skönt, så underbart att vara lediga och njuta.

Lia är inte så himla glad för värmen dock, idag har hon bara haft blöja på sig, men ändå haft svårt för att både äta och sova... Har börjat med lite smakisar nu, hon tycker nog det är helt okej, men lika mycket kommer ut igen som man stoppar in känns det som:).










På Midsommarafton
Midsommar här hemma. Blir så glad när jag ser denna bilden, dom bästa vännerna samlade :)


Älskar att bada!!

En till som gillar att bada, brorsans hund hoppade rätt i! Skönt!


torsdag 24 juni 2010

Om varför jag sällan får ngt gjort här hemma.

Kl. 7 - Lia vaknar. Traggar, äter och ligger i knäet lite.



Kl.8 - Milo vaknar. Vill kela Mamma. Lägger ner Lia i gungan. Kelar Milo, fixar frukost.


Kl. 9-10 - Lia somnar i ca 15 minuter. Smörjer Milo med solkräm, borstar tänderna, lar på honom. Börjar ta fram kläder till mig, Lia vaknar. Tvättar 3 maskiner tvätt under morgonen iaf. Plockar i diskmaskinen, startar den, torkar av i köket.


10 - kör till Ekohallen


11 - Hemma. Milo vill sova. Han lägger sig en stund och jag försöker somna Lia.


11.30 - Milo kommer upp igen, vill inte sova, vill äta. Lia får med komma upp. Äter jordgubbar med mjölk, supergott tycker Milo.


12,30 - lägger sig igen. Jag försöker somna Lia ute i vagnen. Går inte så bra, tar tid. Milo kommer upp igen. Säger till honom att gå o lägga sig. IGEN. TIllsist somnar Lia. Går in, Milo sover inte.


13,00 - Lägger mig med Milo igen. Hinner ligga där 2 sek sen skriker Lia till. Somnar om Lia, säger till Milo att nu MÅSTE han sova, vi ska på kalas ikväll.

13-14.30 - Hänger upp tvätt samtidigt som jag somnar om Lia femtielva gånger. Hon MÅSTE sova lite! Envis som synden.

14,30- 15.30 - Går in och börjar plocka undan. Lia vaknar och är glad som en lärka. Försöker väcka Milo som somnade tillsist. Börjar damma.

15,30-16.50 - Pappa och bror kommer och hämtar en lycklig Milo som får åka iväg i Moffors Mustang. Jag damsuger medan Lia sitter i babysittern. Rikard kommer hem. Lia äter, får ny blöja. Gör slabbedask inför midsommarafton. Torkar golven. Rikard får ta sista rummet så jag hinner duscha.

17.00 - Iväg på kalas.

PHU! Är det konstigt att allt tar en enorm tid att göra?! Hinner ingenting om dagarna, på kvällarna kan här se ut som stormen dragit fram trots att jag gått och småplockat hela dagen. Det är så trist! Så, därför har det inte blivit många uppdateringar i bloggen heller. Men jag ska bli bättre! Bjuder på lite kort från förra helgen i Göteborg:).
























söndag 13 juni 2010

Lia 4 månader!


Tiden går så himlans fort, igår blev lillan 4 månader. 4 månader! Hon har verkligen växt och utvecklats. Numera kan hon sitta i matstolen, sitta i bumbon, vända sig till sida, skratta högt, hoppa hoppgunga, sitta i sittvagn och ska snart få börja smaka på lite mat. Hon är en helt annan tjej nu om man jämför med för 2 månader sedan... Hon sitter gärna i sin gunga, ligger i sitt babygym, älskar sin babysitter, sover som en prinsessa i sin nya vagn, skriker sällan i bilen längre, skrattar alltid när man pratar med henne och pratar mer än gärna med alla som vill lyssna. Tänk - att dom lär sig så mycket på bara fyra månder! Oftast somnar hon runt 21 på kvällen och sover sen hela natten. Ibland får hon mat innan vi går och lägger oss vid ca.23, då sover hon till sex-sju ungefär sen. Annars vaknar hon nån gång mellan 01-05 o får mat, sen sover hon till morgonen. Hon är så glad och mild för det mesta nu och det är så ljuvligt! Nu behöver hon inte bli så mkt större, nu är hon sååå mysig! Igår på bvc mätte hon hela 64 cm över havet och vägde 6800 gram. Stadig tös!

Nu är det bara 2 veckor kvar, sen börjar Milos sommarlov. Underbart skönt ska det bli! Det är så drygt att behöva ställa klockan på sju för att han ska till dagis. Orkar oftast bara 2-3 dagar/vecka... Dom senaste veckorna har det bara blivit 2 dagar. Gissar på att det blir samma dom sista 2 veckorna. Ett låångt skööönt sommarlov väntar, efter sommarlovet ska han flytta upp på stora avdelningen på dagis! Stora killen! Numera sover han utan blöja oxå, han är så duktig:).

Häromkvällen när Milo busade i soffan skrattade Lia högt åt honom. Herregud, så ljuvligt det lät! Milo är nog det bästa hon vet, redan. Att se syskonkärleken är så underbart...
"Jag älskar min lillasyster" säger Milo minst en gång om dagen.

Helgen har gått fort förbi med studentfirande, lite fix hemma och idag var Christian & Anna här och hälsade på med sin lilla, söta Wilma som är 6 veckor. Måndag imorgon. Nästa helg åker vi till Göteborg, så längesom vädret ser ut att bli OK. Ska bli spännande o se hur det går i husvagn med 2 kids. Får öva inför semestern:).



Dax att sova!

torsdag 3 juni 2010

Sommaren är här!






- Milo, nu är det sommar!
- Ja nu är det sommar Mamma! Nuu kan vi åka iväg med husvagnen o Alfel!
- Ja hjärtat det ska vi, snart, snart.
- Jag älskar sommaren!
- Jag med Milo, jag med...






Ljuvliga kycklingar från Molo!


Ute i babygymmet, goa lilla Lian!



Nya ljuvliga vrålåket! Så fin och som en dröm att köra:)





Alla barn älskar såpbubblor!

Studsmattan går varm här hemma:)

tisdag 1 juni 2010

Lias dop.










Lias dop blev verkligen toppenfint, trots att vi fick vara inne. Tack alla som var där och ett speciellt tack till Lias fina faddrar, Birthe o Jimmy.
Powered By Blogger