tisdag 26 januari 2010

Molo 2010.

Vilken ljuvlig kollektion! Nu när jag snart har en tös att shoppa till så finns det ju såå mkt otroligt fint... *dregglar*







'


'












Såå mkt fint! Än så länge har vi köpt detta:


Å  2 mössor...  

Ja där finns mkt fint! Prästkragarna är totalt underbara...




söndag 24 januari 2010

Varit på förlossningen...

Phu, här är vi nyss hemkomna efter 4 timmar inne på förlossningen. Dom senaste dagarna har jag börjat få lite ont i mitt ärr från snittet med Milo, ringde in i morse och frågade vad det kunde vara och dom ville vi skulle komma in.



Kom in och dom skulle koppla CTG först, då hittade dom inga hjärtljud. Kallade på en läkare och hon tog fram ul maskinen. Jag var ganska lugn för jag hade ju kännt henne flera gånger under morgonen, men man blir ju rädd ändå. Läkaren såg inte hjärtat med ul maskinen heller och kallade på överläkare och helt plötsligt var rummet fullt med folk och dom sätter nål i armen på mig "för säkerthets skull". DÅ var jag rädd. Ingen sa ngt heller. Jag började få panik, trodde dom skulle akutsnitta mig där och då. Men, så plötsligt började hjärtljuden höras i hela rummet. *PUST* Det har aldrig låtit så fint som då!


Fick ligga med CTGn i 2 timmar innan dom vågade koppla bort det, sen tog dom blodprov och urinprov och tillsist, efter över 3,5 timme kom dom på att jag var ju där för att kolla ärret:-D. Pju, vilken uppståndelse. Läkaren kollade på ärret och kostaterade att det var för att jag måste fått en hudbristning just där, eftersom jag inte har ont ngt alls inne i magen. Sen fick vi äntligen åka hem...!

tisdag 19 januari 2010

Snart torsdag.

När en blomma bryta av
I sin vackraste blom
Då blir marken så trist
och så fruktansvärt tom
Men kanske ändå
Att det finns någonstans
en undangömd äng eller skreva
dit blommor som brutits för tidigt
kan komma och fortsätta
växa, dofta och leva... 


På torsdag är det begravning. Det kommer bli riktigt jobbigt. Jag kan fortfarande inte förstå det ofattbara som hänt. 

fredag 15 januari 2010

Äntligen Helg,

Äntligen helg och Rikard är på väg hem. Så skönt.
Lördagen blir fullsmockad. På förmiddagen ska vi hämta nya bilen och så måste vi inom Kids Corner och köpa ståbrädan till vagnen. Milo skulle badat oxå på morgonen, men han har feber idag så det blir inget med det. På eftermiddagen ska vi till Bromölla på bio, vi ska se Avatar. Nåja, jag hade klarat mig utan det, men man får väl offra sig;). Är mest rädd för att jag inte kommer kunna sitta rätt och upp och ner i nästan 3 timmar, kommer få skitont. Milo ska vara hos Farmor, hoppas febern ger med sig.

Han fick andra delen av sprutan igår och har fått lite feber idag. Nu vaknade han precis och hade ont i benet med. Stackaren. Efter första sprutan var det ingenting förutom att han sa att han ont där dom hade stuckit.

Idag har jag träffat läkaren och fått besked om att det blir snitt denna gången med. Har fått datum och allt! Max 4 veckor kvar! Det var inte på tal om ngt annat. Eftersom hon är så stor måste hon ut innan, dom vill inte sätta igång mig eftersom det är svårt att sätta igång en som väntar ett stort barn och dessutom ska föda vanligt första gången. Dessutom så eftersom jag blev snittad sist så fanns det en risk att ärret i livmodern kunde gå upp om man satte igång, så det var inget att prata om. Skulle det komma igång innan så får jag välja själv, det är inte så farligt om det kommer igång av sig själv, det är själva igångsättningen som inte brukar gå bra när det är stora barn. Så om 4 veckor... Om nu allt går bra, har vi vår lillasyster här! Otroligt.

På torsdag är det begravning och det är inget jag ser fram emot. Man tänker på vad som hänt hela tiden och jag har fortfarande inte förstått att han verkligen är borta. Det är så fel! Hittade massa kort igår från i somras, satt och skulle göra en fotobok och där var han. Så glad och rolig och full av hittepå, som alltid. Det gjorde ont i hjärtat. *saknar*  

tisdag 12 januari 2010

Orden tar slut.

Det har gått en vecka snart. Ändå tror jag inte att jag har förstått att han verkligen är borta. Det är så svårt att förstå! Man tänker på så mycket, som varför, hur kunde han, varför bad han inte om hjälp, istället för att verkligen försöka förstå att han inte är här mer. Men det är väl så. Man får ta dag för dag. Begravningen blir den 21. Ser inte fram emot det. Det kommer bli jobbigt. Men kanske man förstår då?


Lillan är vild i magen. Ibland känns det som att hon vill komma ut genom navlen eller nåt! Vi var på tillväxtultraljud i fredags och det är en stor bebba igen. Hon väger 3 kg NU! *panik* Jag hoppas att dom kommer ta ut henne tidigare, eller sätta igång mig, vilket det nu blir. Ska träffa en läkare och diskutera detta på fredag. Nervöst. Ska bli skönt när det är gjort.
Det märks att foglossningen blivit värre under dessa 3 lediga veckor. Det är verkligen precis jag fixar att lämna/hämta på dagis nu... Måste klara det, han måste vara där, tyvärr. Har ändrat nu med så han får vara till 15 om dagarna. Känns inte ett dugg roligt, men jag har inget att välja på. Han har ju det bra där, även om han aldrig vill dit! Sammandragningar har jag oxå, så fort jag reser mig eller böjer mig ner. Eller blir upprörd. Eller bara kommer dom ändå. Jag hoppas på att det bara är 4 veckor kvar....! Längtar efter bebis nu...:) Längtar efter att kunna röra mig, gå ut och gå, vad som helst!

Snart midnatt. Om man skulle försöka sova? Sover så dåligt nu, somnar men vaknar efter några timmar och ligger vaken flera timmar. Måste kissa konstant och det gör ONT att ligga i sängen. Blaaaaa.

Massa klagande. Nåja. Det har jag fan rätt till nu!

söndag 10 januari 2010

..............

Det har gått tre dagar. Tre dagar sedan telefonen ringde och pappa sa: Det har hänt något som inte är så roligt. Jag tänkte direkt på farfar som är gammal och skröplig. Så fortsätter han: Mats har tagit livet av sig. VA?! Tagit livet av sig?! Skojar du? Jag förstår inte. Rikard vänta, kör inte iväg det har hänt något. Ta av dig jackan. Mats är död.
Orden bara ringer i huvudet på mig. Det har hänt något som inte är så roligt. Mats har tagit livet av sig. Det har hänt något som inte är så roligt. Mats har tagit livet av sig. Det har hänt något som inte är så roligt. Mats har tagit livet av sig. Det har hänt något som inte är så roligt. Mats har tagit livet av sig.Det har hänt något som inte är så roligt. Mats har tagit livet av sig. Jag förstår inte. Jag förstår inte. Det är så svårt att förstå. Livet rullar liksom bara på ändå. Ibland känns allt som vanligt. Sen slår det mig; Han finns inte mer. Han FINNS inte mer. Hur är det möjligt? Hur kan man välja det? Varför? Hur kunde han? Vad tänkte han? Allt är ju bättre än detta. Han fattas oss. Glada, pigga, roliga Masse. Masse! Är det verkligen sant?


När våren öppnar sina dörrar
och du tar den långa vägen hem

När du sitter på ute serveringen där vi satt igen,
kom ihåg mig då

När det blir varma sommardar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då


När vinterisen ligger klar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
Här finns du kvar
när varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer kom ihåg mig då


När du har varit i alla vrår
när du har testat allt som går och
när du har tröttnat kom ihåg mig då

// Lars Winnerbäck

torsdag 7 januari 2010

Ofattbart...

Gudarna målar med färggranna vindar

En rödgul solnedgång

Jag sluter mina ögon och flyger genom luften

Från min bostadsrättsbalkong

Jag har rest jorden runt och lärt mig

Ett träd är ett träd och en sten är en sten,

men det är nog lite närmre

till himlen från Österlen



Jag kommer ihåg en kväll i Chicago,

i den farligaste delen av stan

Jag satt på en bar med mitt ensamma hjärta

Och prata med Joe, min kumpan

Det kändes som slutet var nära

och jag visste när timmen var senOm jag dör vill jag inte till himlen,

Jag vill hellre till Österlen.





Det var här havet och fälten

bildare den vackraste scen

som gör att det verkar så nära

mellan himlen och Österlen





När vinden sjunger om natten

på slätten här utanför

då flyger molnen ikapp

med blåstens goda humör

När jag tittar ut från mitt fönster

Är det tydligt i månens sken,

att det är nog lite närmre

till himlen från Österlen...



Det finns inga ord helt enkelt.


Du kommer alltid vara saknad. Alltid.




tisdag 5 januari 2010

Nytt År!

Så var det 2010 då. Året kunde ju fått en bättre start, Rikard började spy precis efter tolvslaget och blev dålig. Som tur var så var det bara den natten och sen lite feber dagen efter. Vi andra har tack och lov klarat oss! Magsjuka är det sista jag vill ha nu, hur ska jag komma ner till golvet och spy liksom...! Hade fått bli spann isf.

Nyårsafton var trevlig iaf, god mat och bra sällskap. Vi var 9 pers här hemma och fick duka i allrummet. Tur man har det rummet när vi är mkt folk, det är perfekt!

Dessa 2 dagarna har vi inte gjort för mkt här hemma. Rikard har jobbat och kommer hem ikväll för att sen va ledig resten av veckan. Tack och lov! Milo är ledig från dagis denna veckan med och det är jobbigt när jag inte kan göra ngt. Nu har vi hållt oss sysselsatta tack vare vänner som varit här så han fått leka av sig. Det är väldigt uppskattat!! Jan-februari blir tufft. Mamma och Pappa ska åka iväg och Rikard kommer ju vara iväg och jobba. Känns så där kul. Han är ju bara på dagis till 14 på dagarna, jag vill egentligen inte ha honom där längre, men det kanske måste vara så att han måste vara där till 15 iaf. Finns inte så mkt att välja på. Sen när lillasyster kommit så kommer han inte vara där mkt. Då får vi bara lämna 8-11 och det känns som det kan kvitta liksom, mer jobb än hjälp.

På fredag ska vi på tillväxtultraljud så vi får veta om det är en stor bebba där inne eller inte. Min gissning är att hon är stor, det är ju sällan dom blir mindre. Nu vill jag bara att dom sista 6-7 veckorna ska gå snabbt, allra helst att hon kommer tidigare. Jag har såå ont alltid nu. Varje gång jag måste vända mig i sängen på nätterna så skriker jag till så ont det gör, trots att jag har min glidmadrass. Börjar kännas ohållbart.


Snyggingen på Nyårsafton.



Välklädd till tolvslaget då vi hade -14 grader. Han höll sig vaken minsann och tyckte det var såå häftligt! Lite rädd blev han då det var ngt som smällde jäättehögt, så sen tittade han innefrån altanen istället. "Wow! Mer!" var väl mest dom orden som kom.
Powered By Blogger