måndag 27 augusti 2007

Milo 6 månader nu...

Dagarna tickar på i ett behagligt tempo. I onsdags blev vår lille grabb 6 månader. 6 månader! Var tog den tiden vägen??? Goaste grabben är han. Stor kille har han blivit, 68 cm lång och 8560 gram tung. Han kan sitta ganska skapligt, ålar sig fram med en väldans fart och knallar runt i sin gåstol för fullt. I helgen har vi firat Rikard som fyllde 31 i lördags. Milo slog på stort och gav sin Pappa en Soda Streamer :).




Denna veckan:

Tisdag: Hämta kusin Evelina (min kusin då...) som ska mysa lite med Milo

Onsdag: Luncha med Gudmor Lotta

Torsdag: Badhuset, övning inför babysimmet som börjar den 4:e sep!

Fredag: Städdag. Rikard på konferans i Malmö och kommer inte hem förrän lördag...

Lördag: Malmö med gudmor Lotta!

Söndag: Slappedagen...




Idag fick vi hem den allra, allra finaste Nalle Puh dräkten till Milo som jag köpt på Tradera. Helt underbar är den, som att ha en egen Puhnalle!



Finaste sötaste Milo!


Hmm.. Är det en Nalle Puh på RIKTIGT? Näe då, bara lilla Milo :)



I sin Nalle Puh gåstol, med Nalle Puh outfiten!



!

Hmm... Vart är Milo? Han syns knappt på Nalle Puh påslakanet!

tisdag 21 augusti 2007

Cykel Milo!

Häromdagen testade vi att cykla med Milo. Oh, vad han tyckte det var roligt :). Jag vågade inte, så Rikard fick cykla med honom. Min moster ska sälja sin cykel med cykelsadlen, så det blir nog att vi köper den. Hennes cykel har fotbroms, det har inte min och det känns lite bättre att ha det när man ska cykla med en sån liten pluttis.







Å iväg går det!





Detta var ju superkul!



Det är jobbigt att cykla... *Gäsp*


Idag är det 6 månaders kontroll på bvc, sen ska vi till stan och fika med tant Mollan.

Ha en bra dag!

tisdag 14 augusti 2007

Milo feber igen...

Milo fick feber av sprutan han fick igår. När vi kom hem igårkväll hade han 38,5 och inatt har den nog varit riktigt hög, han var brännhet när ja kände på honom. I morse var det 38,5 igen, så idag har vi mest hållt oss inomhus. Milo sov mellan 12-14.30 och nu har han precis somnat igen. Lilla plutten. Hoppas febern går över lite snabbare denna gången.

Vi skulle fixat pass till honom idag, men får se om vi kan göra det imorgon istället. Ska bli en upplevelse :). Coolt med eget pass när man är 6 månader!





Milo i sin gåstol.

söndag 12 augusti 2007

Bröllop på stranden!




Igår var vi på Bröllop mellan våra vänner Sofia och Filip. Bröllopet var på stranden nere i Yngsjö och där var oxå festen sen i ett cirkustält som dom hade smällt upp där. Det var såå otroligt fint, festen var väldigt rolig och Christian Tak spelade underbart bra musik! Tyvärr var musiken så högt, så vi kunde inte ta in Milo i tältet när dom började spela. Vi åkte hem vid tolv, men var på väg hem redan vid 23. Fast sen snodde Gudfar Milo och traskade iväg, så då passade jag och Rikard på att dansa lite.



Tiden gick väldigt snabbt under kvällen, vi åt god mat, dessert och tårta och lyssnade på roliga tal. Milo somnade i vagnen vid halv nio och vaknade inte förrän vid 23. Han är så himla snäll att ha med!
Milo och Rikard, slipsnissarna!








Milo sover i vagnen, så fin i sin slips! Fast den var godast att tugga på tyckte han :)
****************
Idag blev det bestämt att helgen den 20-23 september ska vi åka till Polen tillsammans med mins föräldrar och lillebror. Min älskade Mamma fyller 50 år den helgen. Det ska bli hur kul som helst! 3 nätter på hotell, tjohoo! Vi åker torsdagen vid 14 och kommer hem på söndagskvällen. Mamma ska ha sparesa och vi andra ska bara hänga med. Fast jag ska nog ta mig en fotbehandling, för det behövs verkligen! Måste fixa pass till Milo bara...

onsdag 8 augusti 2007

Solig dag...




Idag har det varit varmt o skönt här i skåne. Vi har mest legat i skuggan med Milo eller i Poolen, skönt vilket som! Milo sov i 2 timmar ute på madrassen...


Har äntligen fått honom att somna. Han är så jäkla envis på kvällarna! På dagarna är det inga problem alls, men på kvällarna... Han somnade hos mig vid kvart i tio efter att han hade ätit, sen vaknade han igen efter 20 minuter! Nu är klockan 23.30 och han har precis somnat. Detta händer i stort sett varje kväll och det är så irriterande att aldrig få sitta ifred. Visst, han sover ju på morgonen. Idag fick vi väcka honom 10.20 för vi skulle vara på banken 11. Även om han somnar vid åtta så vaknar han igen. Funderar på att försöka gå upp vid 8-9 på morgonen, väcka honom då och se om det blir rätt med tiderna på kvällen.


Annars inget nytt. Skulle allt vilja hitta på något, lite trist o gå här hela dagarna... *suck*




måndag 6 augusti 2007

En vecka...


Denna veckan oxå har Rikard semester, sen börjar allvaret. Ja, för honom då. Jag o Milo lunkar på i vår vanliga takt:-). Fast till hösten börjar ju äntligen babysimmet! Och så ska jag försöka få plats på nån Babyrytmik, tror Milo hade tyckt det var roligt. Han tycker om musik, men jag har inte lyckats hitta nån babyrytmik på nätet...

Imorgonkväll ska vi till Daniel och Miranda, grilla lite och spela spel. Vi var där sist oxå, men det är lättast med deras flickor. Milo är ju lätt att ta med än så länge. Jag ska baka kaka. *mumms*
På onsdag ska jag till banken vid 11 och byta bank. På torsdag ska vi kanske åka till Helsingör, det hade varit himlans mysigt! Det var flera år sen vi var där och en utflykt är alltid trevligt.
På lördag ska vi vara på släktträff vid 13 (min släkt) och bröllop på stranden vid 16. Det ska bli kul att gå på bröllop om jag bara hittar ngt att ha på mig! Får ett paket från Ellos imorgon, hoppas det passar/är snyggt... Annars vet i tusan vad jag ska ha på mig. Har en snygg klänning, men det är svart o det får man tydligen inte ha. *suck* Mitt fina blåmärke begränsar ju mig lite oxå, måste ha leggings under, annars svimmar väl folket ;-). Kolla bara så fint det är...

Nu ser det om möjligt ännu värre ut, för det har spridit sig fram på framsidan... ÖÖrk. Och så har jag ett fett skrapsår framme på smalbenet. Verkligen snyggt med klänning då!




Milo står där nere och skrattar i hoppgungan, den goa ungen. Vi fick låna en gåstol av Daniel och Miranda, skulle testa om han tyckte om det. Det gjorde han verkligen! Funderar på att köpa en ny, hittade en på Ekohallen, som var superfin. Dom vill nog ha denna själva till nästa barn (om det blir fler)...




Fint väder har vi ju fått iaf, äntligen! La ut Milos filt på vår gamla bäddmadrass så han har legat i skuggan och lekt och sovit idag. Fast grannarnas hund väckte honom. Hon skäller fasen konstant, det är så fruktansvärt drygt. Moa skäller oxå, men inte så. Och vi säger till henne, det gör inte dom. *irriterad*

torsdag 2 augusti 2007

Hemma från Kolmården!


Nu så, är vi äntligen hemma från vår lilla semester. Det känns som vi varit iväg en vecka, minst! Det var intensiva, men roliga dagar. Det är så fint där, framförallt Delfinshowen är fullkomligt underbar. Vi såg den 2 gånger:)


<-- Milo på en rastplats på vägen upp


När vi kom upp körde vi direkt till Tropikarium/Aquarium som ligger utanför Kolmården. Där får man titta på Apor, Ormar, Spindlar (FY FAAN), hajar, krokodiler, leguaner och en himla massa fiskar. Aporna får man gå in till och när man går igenom rummet springer dom lösa där. En apa hoppade ner i Milos vagn! Shit, vad paffa vi blev! Den satt där, i Milos knä. Sambon fick ta bort den, dom kan ju bitas. Vi fick veta efteråt att dom är ute efter Napparna i vagnarna. Milo glodde som bara den på apan. Såklart!

Där finns enorma Hajar oxå som ser riktigt skräckinjagande ut. Aquariumet som dom simmar i är enormt stort och Milo tyckte det var helt underbart att titta på. Han pratade med hajarna där ett bra tag:). Man fick oxå klappa rockor och små hajar som simmade i en pool. Min kusin Alice, 3 år, var helt i extas där. Hon är så jäkla rolig den tösen! "Kom då tjejerna" sa hon till fiskarna. Hur hon nu visste att det var tjejer. *sss*

Efter Tropikariet åkte vi till campingen, checkade in och fixade oss lite mat. Stugorna var hyfsat fina, men fy fan vilka "sängar". Vi skulle sova i bäddsoffan jag och Rikard, men vi hade lika gärna kunnat sova rakt på golvet. En tunn dyna och sen träunderlag. Dagen efter klagade vi, så vi fick extra madrassen och så slapp vi städa. Man ska ju faktiskt kunna sova även om man hyrt en stuga! På kvällen spelade vi minigolf (inte jag då, för Milo sov hos mig i sjalen) och festade lite, det var himlas trevligt. Förutom att jag hade glömt både min fleecejacka och min rosa luvjacka. Hmm.. Hade fullt upp med att packa till Milo, så jag fick frysa lite... Dagen efter köpte jag en superfin fleecejacka inne på Kolmården, med delfiner på fickan. Så fin!


Dagen efter åt vi frukostbuffé på campingen, sen åkte vi till Kolmården. Kolmården är massa backar, upp o ner, upp o ner. En del är grymma! Framförallt den som kommer precis vid ingången, nu hade dom dock byggt en rulltrappa där. Tackar för det!

Vi kollade på massa djur, Alice var i extas hela tiden. Hon fullkomligt älskar djur. Hon hade nog kunnat vara i klapphagen hela dagen, men vi fick ju dra med henne så vi kunde se dom andra djuren. Vid tolv åt vi och vid ett såg vi delfinshowen.

När vi skulle gå ner och sätta oss på läktaren hände det jag fasat för sen Milo föddes. I trappan, en stentrappa, satte någon en fot framför mig, eller om det var ett litet barn där... Jag såg inte, Milo sov i min famn. Och jag snubblade. Och snubblade. Jag trillade hur lång som helst. Rakt ner i stentrappan. Med Milo i famnen. Fy, jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Hela tiden tänkte jag "Håll i honom, håll hans huvud". När vi landade, trillade jag över Milo, men med mina armar om honom och om hand huvud. Han fick inte en skråma, otroligt nog. Han började gallskrika, men fick nappen och fortsatte sova. Fy f*n vad jag var rädd. Jag trodde jag hade tagit livet av Milo. Hade jag tappat honom eller inte inte kunnat stötta hans huvud vet i tusan vad som hade hänt. Frågan är om han ens hade överlevt. Jag vågar knappt tänka på det, men det är svårt att låta bli. Det syntes ingenting på honom och han var lika glad som vanligt resten av dagen/kvällen. Helt sanslöst. Jag kunde knappt gå dock, har skrapsår och blåmärken på hela låret, hela baksidan av låret är blått. Men vad gör det, han klarade ju sig! Se själva hur gott han fortsatte sova på bilden, med sina coola hörselskydd sov han sig igenom hela delfinshowen. Goa unge, jag älskar honom så oändligt, tänk om något hade hänt honom...

Delfinshowen var underbar iaf, även om jag inte riktigt kunde njuta av den då så gjorde jag det dagen efter sen. Delfiner är helt underbara djur. Dom som jobbar med delfinerna och tränar dom måste ju ha världen bästa jobb, utan tvekan.


Resten av dagen spenderades med att kolla på alla djuren, Tigrarna var en höjdare! Och sälarna, så underbara djur! Dom hade en uppvisning med dom oxå och innan jag var där visste jag inte att man kunde dressera sälar på det viset.coola. Vilket drömjobb...


På kvällen var vi alla väldigt slitna och trötta, vi grillade korv och drack lite gott:). Jag hade fruktansvärt ont i mitt ben och kunde knappt gå, när jag hade satt mig ner kunde jag inte resa mig. Milo var helt slut efter dagens strapatser. Han fick gröt vid sju tiden och när sambon skulle klä på honom och gå ut till oss andra såg han att han sov. Då var klockan åtta, om Milo somnar så tidigt brukar han bara sova 20 minuter, sen vakna igen. Men icke, han sov till åtta nästa morgon. Det är jobbigt att gå i djurpark!


Dagen efter var vi åter i parken. Vi åkte safariebussen. Den var så kul! Det var ju där dom flesta djuren fanns. Alla möjliga djur fanns där, bara utanför bussfönstret. Giraffer, Lejon, Vargar, Björnar, gnuer, älgar, lamor osv. Vi hade en riktigt bra guide som berättade roliga historier om djuren och vad för tokiga saker folk hade gjort i parken. En tysk dam hade kört där med sig husbil, då hade en björn snott hennes vindrutetorkare. Hon hade klivit ur bilen och tagit tillbaka den, tokiga människa! Björnen hade blivit så paff så den hade inte gjort ngt. Att folk vågar!


Efter safarieturen drog vi oss mot bilarna för att åka hem. Klockan var fyra när vi körde därifrån och halv nio när vi kom hem. Vi stannade en gång bara, Milo var så duktig i bilen, både dit och hem. Han är så lätt att ha med, inte en gång har han skrikit på dessa 3 dagarna. Men han tyckte nog att det var skönt att vara hemma, för han tittade sig omkring och log stort när vi kom innanför dörren....
Powered By Blogger